goedefroo + goedefroo

14.01.2020

Belgian Building Awards 2020

goedefroo+goedefroo architecten geselecteerd op de BUILD2WORK-shortlist van BELGIAN BUILDING AWARDS met Hangar K te Kortrijk.

In Kortrijk tekende goedefroo + goedefroo architecten voor de renovatie van een oude NMBS-loods. Nu is het Hangar K: een co-creatiehub voor starters, ondernemers en gevestigde ondernemingen. De overige delen worden ingericht door JC Tranzit als Jeugdcentrum en ruimte voor Urban Sports. Hangar K wil één open space zijn, waar verschillende bedrijven samen rond de tafel zitten en gestimuleerd worden om nieuwe relaties aan te gaan. Alle leden krijgen hier een rustig plekje, dat hun enerzijds toelaat om zich op het werk te concentreren, maar dat anderzijds ook een gevoel van samenhorigheid mogelijk maakt. De ruimte omvat een zeer divers aanbod van werkplekken, waarbij een shedstructuur de basis vormt voor het ontwerp van het landschapskantoor. Dankzij aanpasbare wanden kunnen bedrijven hun eigen zone afbakenen. Een gidsend spoor doorheen alle wanden stimuleert het contact tussen de ondernemers onderling.

De categorie Build2Work bekroont een geslaagd bedrijfsgebouw dat werd opgeleverd in 2017 of later. Het gebouw moet blijk geven van architecturale kwaliteit en een innovatieve aanpak die zich vertaalt in een aangename werkomgeving voor personeelsleden en gasten. Bij de beoordeling worden zowel het exterieur maar zeker ook het interieur in rekening genomen. Het is absoluut een pluspunt als het project maximaal inspeelt op de principes van het nieuwe werken met veel aandacht voor het fysieke en mentale welzijn van de medewerkers.

Op dinsdag 3 maart 2020 worden de volledig vernieuwde prestigieuze Belgian Building Awards uitgereikt op BATIBOUW.