goedefroo + goedefroo

projectsportinfrastuctuur
titleVOETBAL trainingscomplex BASECAMP Club Brugge
locationWestkapelle
previousnext

Club bouwt een nieuw trainingscomplex in Westkapelle.
Het nieuwe oefencomplex komt in Westkapelle, deelgemeente van Knokke-Heist. Naast het bestaand sportcomplex Molenhoek, zal Club Brugge 4 voetbalvelden aanleggen en een bijhorend trainingscentrum bouwen.

Het gebouw heeft 3 verdiepingen.
Gelijkvloers: Het gelijkvloers neemt een oppervlakte in van 5000 m², inclusief 2100 m² een indoor overdekt kunstgrasveld. Hier bevinden zich de sportieve ruimtes, zoals de kleedkamers, de fitness, de medische ruimtes, de perszaal, …
Eerste verdieping: De eerste verdieping zal 2.000 m² omvatten. De burelen van de technische en sportieve staf, het restaurant en het spelershome zijn op deze verdieping gesitueerd.
Tweede verdieping: Deze verdieping is eveneens 2.000 m² groot. Op niveau 2 is er verblijfsaccommodatie, meer specifiek 40 éénpersoonskamers en een slaapzaal voor de beloften met annex spelershome. De verblijfsaccommodatie is bedoeld om de afzonderingen te organiseren in voorbereiding van de matchen van de A-kern; alsook (mini)stages te organiseren voor zowel A-kern als beloften.
De bouwvergunningsaanvraag wordt in april ingediend. Als alles volgens plan verloopt kan dan gestart worden met de bouw in sept 2017 zodat het complex in gebruik kan worden genomen bij de start van het seizoen 2018-2019.