goedefroo + goedefroo

projectUtility
titleVan den Braembussche
locationGent
previousnext
Reconversie van een industiële site te Gent : Kompass Klub
De Kompass Klub is een internationaal befaamde Techno-club die sinds 2016 actief was op deze locatie en in de tweede jaarhelft van 2021 op een nieuwe (nog onbekende) locatie heropent.

De site heeft een rijk industrieel verleden en krijgt een volledige reconversie voor bedrijvengroep Van den Braembussche uit Eeklo.
Het hoofdgebouw met shop en kantoren wordt volledig gerenoveerd en zal de link naar dit industriële verleden bewaren.
Verder worden er magazijnen en loodsen gerenoveerd en nieuw gebouwd.

“Circulariteit en duurzaamheid staan uiteraard ook centraal in dit project. Doorgedreven onderzoek van de bestaande toestand heeft aangetoond dat 3 bestaande gebouwen omgevormd kunnen worden om hun nieuwe functie te vervullen. Het materiaal van de gebouwen en verharding die toch gesloopt dienen te worden zal maximaal herbruikt worden als steenkoffer van de nieuwe loods en binnenplaats. Oud en nieuw worden daarna samengebonden door een nieuwe industriële gevel die eveneens de bouwshop zal isoleren om aan de huidige energie-eisen te voldoen. Deze bouwshop werd maximaal noordelijk opengewerkt richting het nieuwe binnenplein en beperkt op die manier de koellasten hiervan.
Maximaal hergebruik en doordacht aanbrengen van zo weinig mogelijk nieuwe materialen vormen zo de leidraad voor een duurzaam ontwerp.”